Partnership met Interfilter HVAC

Schone lucht voor elke toepassing

Interfilter HVAC levert luchtfilters die worden toegepast bij onder andere datacenters, scholen, utiliteitsbouw, voedingsindustrie, de gezondheidszorg en hotels. Om voor iedere toepassing het juiste filter te selecteren wordt er naar een aantal criteria gekeken:

ISO 16890 filterefficiency

Aan de hand van Eurovent 4/23 bepalen we de juiste filterefficiency voor elke specifieke toepassing. Door de ISO 16890 norm is het eenvoudig inzichtelijk welk percentage schadelijk fijnstof een luchtfilter minimaal uit de lucht haalt.

Energieverbruik en klasse

80% van de kosten van een luchtbehandelingsinstallatie (LBK) bestaan uit energiekosten. Door het toepassen van energiezuinige luchtfilters wordt het verbruik en daarmee energiekosten gereduceerd.

Stofhoudend vermogen

Door filters toe te passen met een groter stofhoudend vermogen (gram), ofwel stofcapaciteit, kan de levensduur van filters verlengd worden.

Reductie afval

Door luchtfilters toe te passen welke energiezuinig zijn én een groot stofhoudend vermogen hebben, wordt er een besparing gerealiseerd in de afvalberg en op het gebied van CO2.

Optimalisatie ventilatiesystemen

Interfilter HVAC draagt bij aan de optimalisatie van uw ventilatiesysteem door middel van de volgende werkwijze:

 • Onderzoeken luchtkwaliteit: Met een geavanceerde Particle Counter voeren wij luchtkwaliteitsmetingen uit om een compleet beeld te krijgen van de luchtkwaliteit op locatie.
 • Rapportage luchtmeting: Vervolgens analyseren wij de resultaten aan de hand van de Eurovent 4/23 richtlijn en de richtlijnen van de World Health Organisation (WHO). Na deze analyse maken wij een duidelijke rapportage van de luchtmeting.
 • Filteradvies: Tonen de resultaten aan dat er ruimte is voor verbetering van de binnenluchtkwaliteit? Dan geven wij een passend filteradvies. Hierbij letten wij op de volgende criteria; de ISO 16890 filternorm, het energieverbruik en de klasse, het stofhoudend vermogen en het reduceren van afval.
 • Toepassen en evalueren: Tot slot wordt er een tweede meting gedaan waarna de resultaten van de verbetering worden vastgesteld en geëvalueerd.

Duurzame producten en innovaties

Interfilter HVAC levert luchtfilters die worden toegepast bij onder andere datacenters, scholen, utiliteitsbouw, voedingsindustrie, de gezondheidszorg en hotels. Om voor iedere toepassing de juiste filter te selecteren wordt er naar een aantal criteria gekeken:

 • ProScreen: Bescherm de installatie tegen vervuiling en bespaar op onderhouds- en energiekosten.
 • Filters met energielabel A+: Reduceer energieverbruik door luchtfilters met energielabel A+ toe te passen.
 • PM1 luchtfilters: Bescherm de gezondheid door luchtfilters toe te passen met een PM1 classificering.
 • IAQ 360 sensor: Beheer real-time de luchtkwaliteit en wisselfrequentie van een LBK. Het is een monitoring tool die op afstand en real-time de presentatie van luchtfilters meet en daarbij de optimale wisselfrequentie aangeeft.

Superieure logistiek

Met Interfilter HVAC als uw partner kunt u uitgaan van superieure logistiek. Dit maken wij waar met de volgende logistieke servicepunten:

 • In-house productie: Dankzij onze in-house partner Deltrian Nederland hebben wij de mogelijkheid om diverse luchtfilters produceren. Zo heeft u buitenstandaard filters binnen 5 werkdagen al in huis. Heeft u spoed? Dan kunnen wij vaak de volgende dag al leveren.
 • Codering per bestemming: Per project maken wij gebruik van codering en kleurenstickers. Dankzij de kleurenstickers is er een overzicht in bijvoorbeeld het magazijn of op een groot project waardoor de monteurs snel en gericht te werk kunnen gaan.
 • Levertijden luchtfilters: Standaard luchtfilters heeft u na 1 werkdag al in huis. Bestelt u specials? Dan leveren wij binnen 5 werkdagen. Daarnaast is het voor u als klant mogelijk om gebruik te maken van tijdsleveringen.
 • Online beheer- en bestelmogelijkheden: Met behulp van EDI (elektronisch bestellen) kunt u snel en gemakkelijk uw projecten bij ons bestellen. Hierbij is het handmatig invoeren van bestellingen niet langer nodig en verloopt de administratieve afhandeling van orders vrijwel volledig automatisch.

Intensief partnership

 • Dedicated Service Team: Bij Interfilter HVAC staat er altijd een vast team voor u klaar betreft vragen en meer. Het team bestaat uit uw vertegenwoordiger, binnendienst medewerkers en een magazijnverantwoordelijke. En niet onbelangrijk, het team is altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen dankzij kennistesten en colleges.
 • Kennisdeling met onze klanten: Naast kennistesten en colleges voor ons personeel geven wij ook graag filtercolleges aan onze klanten. Op deze manier bent u altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op de markt. We delen onder andere informatie over fijnstof, de ISO 16890 norm, Eurovent 4/23, hoe u het verschil kunt maken bij uw klant en tot slot kunt u een certificaat behalen. Bent u hierin geïnteresseerd? Neem dan contact op met uw vertegenwoordiger.

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Contact