Gemeente Brielle op bezoek

16 november 2021

Werkbezoek Interfilter Group

Op uitnodiging van eigenaren Nick van Sliedregt en Jaco van Sliedregt hebben burgemeester Gregor Rensen,wethouder André Schoon en hun medewerkers woensdag 3 november een werkbezoek gebracht aan het nieuwe pand van Interfilter.

In 1976 begon Jaap van Sliedregt zijn eigen filterbedrijf in Ommeloop in de gemeente Brielle. Het begon met filters voor scheepsmotoren, maar gedurende de jaren kwam er een omslag naar de verkoopvan luchtfilters. Het bedrijf groeide, maar uitbreiding in Brielle was toen niet mogelijk i.v.m. een bouwstop in de gemeente. Het bedrijf was genoodzaakt om naar Hellevoetsluis te verplaatsen. Sinds januari 2020 is Interfilter weer terug in gemeente Brielle en gevestigd op bedrijventerrein Seggelant. Het bedrijf is in handen van –inmiddels- de derde generatie. De familie,geboren en getogen Briellenaren, zijn dan ook blij weer ‘thuis’ te zijn. Met trots wordt een rondleiding gegeven in het mooi ingerichte pand.  

Het bedrijf is twee jaar geleden gestart met eigen productie van luchtfilters, niet alleen voor installatiebedrijven welke klanten hebben als ziekenhuizen, scholen en kantoorgebouwen, maar ook industrie- en producerende bedrijven. Interfilter heeft haar klanten vooral in Nederland, maar steeds meer ook daarbuiten. Ook in werelddelen buiten Europa. Een business, die de laatste jaren een enorme vaart heeft genomen en een verviervoudiging van werknemers voor het bedrijf heeft gebracht.

Uit alles blijkt dat Interfilter een familiebedrijf is. Het personeel, een belangrijk aspect van de organisatie wordt met veel zorg en betrokkenheid omgeven. De mens achter de werknemer staat voorop. De officieuze slogan voor het personeel van het bedrijf is ‘Get fit, Stay fit, Top fit’. ‘Als werknemers zich gezond en thuis voelen in de organisatie, dan wordt werken ook een andere beleving’, geeft Nick van Sliedregt aan. Er is een fitnessruimte (waar ook in het weekend of na werktijd gebruik van gemaakt wordt), overal in het pand staat vers fruit en de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn zeer goed geregeld. ‘De werkomgeving is bijzonder prettig en het nagestreefde huiselijke gevoel is goed te voelen.’ zo merkt Gregor Rensen.

Met de locatie dichtbij de A15 ligt de locatie gunstig voor distributie en blijft het bedrijf nog steeds groeien. 

Plannen zijn er al om het pand verder uit te breiden. Duurzaamheid is belangrijk. De bijna 500 zonnepanelen op het dak maken het bedrijf bijna volledig zelfvoorzienend. In 2022 worden de zonnepanelen verder doorgetrokken naar het nieuwe deel, waardoor er een extra zonnedek van 400 m2 ontstaat. ‘Kortom een bedrijf met potentie en een mooie aanwinst voor het bedrijventerrein Seggelant”, aldus André Schoon.

gemeentebrielle-interfilter

Heeft u een vraag?